Jag bodde med Mamma och Pappa och två yngre systrar samt vår boxer Sherry. Vi hade varsin barnsköterska och så fanns det ett hembiträde. Varför, jo våra föräldrar innehade rättigheterna till  ett Stadshotell i staden. Vi bodde i ett stort hus på Långgatan 14.Jag blev av med min barnsköterska när jag var 6 år.Då skulle jag ju börja Kindergarten, men Mamma tyckte jag var så förståndig så jag skulle få börja skolan till hösten 1949.

Huset var en "funkiskåk"med två våningar och en källare.Det hade två balkonger ovanpå nedervåningen där fanns en större terass, som en uteveranda.Det fanns en köksingång och en huvudingång.

Det tillhörde en stor trädgård med äppelträd, plommonträd.Det växte krusbärsbuskar utefter ett staket som avgränsade ett vildvuxet parti med nässlor och ett stort lärkträd.

Jag blev avundsjuk på mina systrar för deras barnsköterskor gullade med dem. Och jag hade ingen att ty mig till, mer än hembiträdet. Men hon måste ju sköta sina sysslor för att vi skulle få mat på bordet.Så jag gick ut och lekte i lekstugan.

En gång, en vinter, det var mycket snö på den tiden, så hade det från hotellet kommit en gårdskarl och skottat ner snön från taket,-balkongen. den gick från ena sidan av huset till den andra.Ner till marken utanför terassen.Jag var hemma för någon krämpa, minns ej vad.Och tittade på när gårdskarlen skottade ner snön.Jag gick ner och retades lite med mina systrar, det resulterades i att de låste in mig i sängkammaren.Att låsa in en 6 åring i ett rum med fönster som gick att öppna, var ju fånigt, för det utnyttjade jag, genom att hoppa ut från balkongen.Men jag hade bara livstycke underbyxor och  sådana där ribbade strumpor som fanns på den tiden.Så det blev kallt, jag ringde på ytterdörren, jag blev insläppt,utskälld och än en gång inlåst i samma rum.Jag hoppade ,än en gång ,balkongen och den tredje gången jag hoppade ut, fick jag komma in och ta på mig ytterkläderna och vara ute och leka.